1e competitie wedstrijd 21 april 2024

Vandaag, zondag 21 april, werd de 1e competitiewedstrijd van het seizoen 2024 gevist aan de Heimanswetering te Alphen a/d Rijn-Woubrugge. Noodgedwongen uitgeweken naar dit water dat bij het Voertje nou niet echt bekend staat als het water met de goede vangsten, maar ja…
Na een koude winternacht trokken toch 21 leden naar het ruim uitgezette parcours en probeerden er ondanks de harde noordoosten wind toch wat van te maken. De harde regenbuien trokken gelukkig weg zodat we op tijd droog konden starten.
Sommige diehards bleven ondanks de wind vasthouden aan de vaste stok terwijl ook menig feedertje te water werd gelaten. In de pauze bleek al dat het ook dit jaar niet mee viel een visje te vangen. Wel wat kleine visjes maar de grote brasems bleven uit. Echt weer zo’n wedstrijd dat als je een paar flinke brasems wist te vangen je vakwinnaar was. Toch stak er weer een deelnemer boven iedereen en alles uit: Dik Rozendaal! Hij wist continue vissend met de vaste 11-13 meter stok ruim 6 kilo vis in het weegnet aan te bieden. Een zeer knappe prestatie gezien de omstandigheden waaronder gevist moest worden. Dik van harte gefeliciteerd met deze overall overwinning.
Volgende (competitie) wedstrijd is zaterdag 4 mei. Dan reizen we af naar Holy Vlaardingen.